Shape

ЧЗВ

Тук сме, за да ви помогнем с всякакви въпроси, които може да имате

Въздушните слънчеви колектори работят при наличие на пряка слънчева светлина, която нагрява въздухът в тялото на колектора. В отопляваното помещение се инсталира стаен тормостат, който контролира работата на вентилаторът, който вкарва затопления въздух в стаята. Електричеството, необходимо за работа на вентилатора се осигурява от вграден в колектора фотоволтаичен панел. При липса на пряка слънчева светлина колекторът не работи. Той автоматично се изключва и при достигане на желаната температура в помещението. През летните месеци стайният термостат се изключва, за да се предотврати работата на колектора, когато не е необходимо.

Въздушните слънчеви колектори KocanAir са чудесен допълнителен източник на топлина, който същевременно е енергонезависим. Използването на такъв тип колектори като основен източник на топлина не е препоръчително, тъй като те се нуждаят от слънчева светлина, за да функционират. Т.е. при облачно време и в тъмната част на деня не можете да разчитате на тях.

Въздушните слънчеви колектори могат да се монтират на стена или покрив. За повече информация относно монтажа, разгледайте тази страница.

Вие решавате кога колекторът да работи. Стайният термостат, който идва в комплекта има два режима на работа: включено и изключено. При изключен режим, колекторът не работи.

Ние сме малка фирма и през по-голямата част от времето всички произведени бройки веднага заминават за монтаж или към нашите дилъри. Свържете се с нас за точен срок за изпълнение, доставка и монтаж. 

За консултация, закупуване и монтаж можете да се обърнете към нас или най-блиския до вас дилър.

Въздушните колектори имат много ползи, но като всяко нещо и те имат своите недостатъци. Като такива можем да отбележим неспособността им да работят при липса на пряка слънчева светлина, което ограничава възможностите за монтаж на добре огрени от слънцето стени и покриви. Съответно при облачно време и през нощта колекторът не работи, което го прави неподходящ за употреба като основен топлинен източник.

За да можем да ви дадем точен отговор е необходимо да разгледаме разположението на стаите, както и подходящите стени за монтаж. Един колектор може да отоплява повече от една стая, но това зависи от броя на стоите, преградите между тях, както и общата им площ. 

Ако искате да видите нашите въздушни колектори в действие, заповядайте в нашата производствена база в град Велинград или се свържете с някой от нашите дилъри.

В зависимост от избрания модел, въздушните колектори KocanAir могат да произвеждат въздух с топлина между 40 и 65 градуса по Целзий спрямо външната температура. Тоест, ако приемем, че навън е 10 градуса, въздухът, който ще влиза в стаята ще е с температура между 50 и 75 градуса. Съответно, ако навън е -10 градуса, идващият от колектора въздух ще е с температура от 30 до 55 градуса. 

Да, възможно е ви направим колектор, който използва само въздухът в помещението, а не външен въздух. Свържете се с нас, за да се запознаем с конкретните ви нужди.

Постарали сме се да ограничим максимално топлинните загуби през въздуховода, използвайки възвратен клапан, който се затваря сам при неработещ колектор. При нужда вие ръчно може да затворите капака на розетката вътре в стаята.