Дистрибутори

Въздушните слънчеви колектори KocainAir се нуждаят от пряка слънчева светлина, за да функционират и да бъдат ефективни. Поради тази причина е необходимо да се монтират на стени с югоизточно, южно или югозападно изложение.

Shape

Know The Industry

14 Години опит във въздушни слънчеви колектори

“Owning a home is a keystone of wealth, both financial affluence and emotional security.”

Suze Orman

Тестване на продукта

При монтаж трябва да се съблюдава дали колекторът ще бъде огряван непрекъснато от слънчева светлина. Ако в съседство има сгради, навеси, стълбове, дървета или нещо друго, което препречва пряката слънчева светлина това може да доведе до намаляване КПД на колектора или до пълното му спиране.

Разработка на различни модели

Препоръчваме монтажът на стена, тъй като при него ефективността на въздушния колектор е най-висока, а същевременно топлинните загуби са най-ниски, защото затопленият от колектора въздух влиза директно в помещението през отвор в стената.

Работете усилено, за да успеете

Възможни са и монтажи на покрив или парапет, като при тях също важи правилото, че колекторът трябва да бъде огряван от пряка слънчева светлина. При монтажите на покрив има две основни ограничения, произтичащи от разстоянието от колектора до помещението, което трябва да се отоплява. 

Работете усилено, за да успеете

Когато разстоянието от колектора до помещението е над 2 (два) метра, е наложително монтирането на вентилатор, който работи към електрическата мрежа на 220 V. Причината за това е, че фабричният вентилатор, захранван от фотоволтаичния панел на колектора не е достатъчно мощен, за да преодолее такова разстояние във вертикал.

Работете усилено, за да успеете

В такива случаи максималното разстояние във вертикал от покрива, където е монтиран въздушния колектор, до помещението, което ще се отоплява, може да достигне до 8 (осем) метра. 

*При монтаж на покрив се доплаща стойка за монтаж покрив, която не влиза в цената на колектора.

“Owning a home is a keystone of wealth, both financial affluence and emotional security.”

Suze Orman