Блог

В тези статии ще откриете интересна и полезна информация за въздушните слънчеви колектори, техните приложения, ползи и ефективност.

7 начина за намаляване на бюджета за отопление

Зимният период в България обикновено продължава над 4 месеца, което означава големи разходи за отопление за не малка част от бизнеса. Независимо дали работите в склад, офис или цех, то вие се нуждаете от отопление, което в повечето случаи изисква солидни средства.

Прочетете повече »

Как се извършва монтаж на въздушни колектори

Първоначално вариантите за монтаж са две – директно върху стената или върху покрива. Ключовото правилно е да се подбере такова място, което получава светлина през целия ден. Необходимо е то да бъде ориентирано в посока югоизток, югозапад или чист юг, както и да не се засенчва от растителност или съседни сгради.

Прочетете повече »

Въпроси и отговори относно въздушните слънчеви колектори – 2 част

Въздушните слънчеви колектори са основани на изключително елементарна, но и ефективна технология, затова представляват чудесно решение в борбата с влагата. Още повече, те функционират и като алтернативен източник на свеж въздух и топлина. В тази публикация ще се пробваме да оползотворим най-честите запитвания на потребителите.

Прочетете повече »

Въпроси и отговори относно въздушните слънчеви колектори – 1 част

Въздушният слънчев колектор е съвременен продукт, който е изцяло енергонезависим и няма нужда от достъп до електрическата мрежа, за да функционира правилно. Създадените професионални въздушни слънчеви колектори имат вградена фотоволтаична клетка, произвеждаща нужното количество електрическа енергия за вентилатора.

Прочетете повече »

Как да преборим застоелия въздух?

До колко е качествен въздуха в закрито пространство зависи от различни фактори, но е важно да се има в предвид, че това има пряко и косвено влияние върху всички нас. Независимо дали се отнася за производствени или жилищни площи, почти винаги въздухът в тези помещения е застоял, което не е никак благоприятно.

Прочетете повече »